Miljø- og Fødevareministeriet

Er du god til politik? Eller ikke? Gad du godt at vide mere om det? Men ved du ikke helt, hvor du skal starte? Det skal du ikke være ked af, for svaret er nemlig enkelt: Du skal bare begynde.

Herunder kan du læse om et uhyre vigtigt ministerium kaldet Miljø- og Fødevareministeriet, og det kan samtidig være din måde at begynde at lære mere om politik. Læs med og bliv klogere.

Hvad er Miljø- og Fødevareministeriet?

Miljø- og Fødevareministeriet er faktisk to ministerier, der er blevet sammenlagt. I dette ministerium bliver der sørget for både miljøet og fødevarer, landbrug og fiskeri.

Det er en vigtig del af Danmark, da der sidder nogle politikere på posten, der forsøger at gøre landet til et bedre sted at være for både mennesker og dyr. De sørger blandet andet for, at industri-dyrene ikke bliver misrøgtet, og så sørger de for, at danskerne kan få mad, der ikke bliver proppet med alle mulige dårlige og usunde ting.

De sørger også for at tænke over miljøet, som i dag er blevet et kæmpe samtaleemne verden over. Det er uhyre vigtigt at passe på miljøet, så kloden fortsat kan være et godt sted at være, og derfor er det vigtigt, at der sidder nogle mennesker på denne post, der kan finde ud af at gøre Danmark til en del af dette. Hvem der sidder på posten som minister, kommer an på, hvilket parti der er i regeringen.