Hvilke flagdage findes der i Danmark?

I Danmark er en flagdag en helt normal ting, og du tænker måske ikke så meget over det. Måske ser du det bare som noget, busserne sørger for at huske hele landet på. Men faktisk er det uhyre interessant.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvad en flagdag er, og hvilke flagdage der findes i Danmark, kan du læse med nedenfor.

Hvad er en flagdag?

En flagdag er en dag, der er så speciel, at den mærkes med et flag. Hele landet flager (eller det vil sige, i dagens Danmark er det mest busserne, der gør det, men det er alligevel specielt), og det bevidner om, at i dag er noget andet end en normal dag.

I Danmark bliver der flaget med Dannebrog, og i andre lande er det selvfølgelig deres eget land, de flager med. Eksempelvis Norge bruger flaget i forbindelse med deres nationaldag, som betyder meget for dem. På samme måde bliver der i Danmark flaget på de dage, der betyder noget for landet som nation.

Flagdage i Danmark

I Danmark findes der mange flagdage, og det er blandt andet nytårsdag, Hellig 3 kongers dag, i påskedagene, på Kristi himmelfartsdag, i pinsen, Danmarks besættelse, Danmarks befrielse, i julen, og hvis et medlem af kongefamilien har fødselsdag.

I andre lande flager de selvfølgelig på de dage, der betyder noget for dem, men i norden deler landene nogle af de samme flagdage. Det skyldes, at landende ligger tæt op ad hinanden, og at der derfor forekommer nogle af de samme ting i nogle af landene.